Лудогорец победи Висла Плоцк с 2:0 в първата си контрола за 2020

...
Лудогорец победи Висла Плоцк с 2:0 в първата си контрола за 2020
Коментари Харесай

Върба с първа победа начело на Лудогорец

Лудогорец победи Висла Плоцк с 2:0 в първата си контрола за 2020 година на стадион " Риксос Премиум " в турския курорт Белек. Двете попадения за разградчани паднаха през първите 45 минути. Резултатът бе открит от Якуб Швиерчок още в 5-ата минута на дуела. А в средата на първата част левият бранител Талеб Таута удвои преднината на " орлите ".

За първата си инспекция в Белек, Павел Върба избра Пламен Илиев да застане под рамката, а карето пред него бе Станислав Манолев, Рафаел Форстър, Драгош Григоре и Талеб Таута. Малко пред отбраната бяха позиционирани Светослав Дяков и Абел Анисе. От първата минута на терена бе и новото попълнение Каули Оливейра. По крилата нападнаха Димо Бакалов и Мавис Чибота, а на върха на офанзивата изборът падна на Якуб Швиерчок.

Лудогорец започва доста нападателно срещата и " орлите " пресираха своя противник.

В първите минути доста дейна бе лявата зона на първенците, където играеха Таута и Чибота. Именно левия бранител центрира в 5-ата минута на задна греда, където непокрития Димо Бакалов смъкна към Якуб Швиерчок. Полякът не изпита компликации и от близко с десния крайник откри резултата - 1:0 за Лудогорец.

Постепенно темпото на игра се поуспокои, само че разградчани продължиха да са отборът, който диктува темпото на терена. Шампионите опитваха с постепенни офанзиви наситени с подавания да преодолеят наситената защита на поляците.

В 18-ата минута Пламен Илиев се намеси уверено след удар с глава на Уруга. В тези минути полският отбор погледна по-сериозно към вратата на Лудогорец, само че защитата на разградчани ловко се оправи след няколко центрирания в наказателното поле.

В 23-ата минута Таута отнво разчете доста добре обстановката и подаде зад тила на отбраната към Швиерчок. Полякът незабавно подаде към Каули, само че бразилецът се засуети и топката му бе избита.

Четири по-късно Лудогорец удвои преднината си. Правещият доста мощен дуел Талеб Таута комбинира замени красиво подавания с Якуб Швиерчок. Полякът елегантно изведе бранителя в наказателното поле, левият бек стреля и благодарение на левия непряк дирек топката влетя за повторно в мрежата на Врабел.

На почивката треньорът на Лудогорец Павел Върба размени напълно съставът си. Под рамакта се завърна Владислав Стоянов, а пред него бяха позиционирани Жордан Икоко, Георги Терзиев, Козмин Моци и Антон Недялков. Малко пред тях заиграха Стефан Баджи и Иван Йорданов. Карето в нахлуване бе Марселиньо, Жоржиньо, Вандерсон и Клаудиу Кешерю. Наставникът на Висла Плоцк Радослав Соболевски също заложи на напълно нов състав за вторите 45 минути.

В началото на втората част удар на Вандерсон бе блокиран. Малко по-късно Жоржиньо се възползва от неприятно изчистена топка от бранител на поляците. Крилото на разградчани стреля с десния крайник, само че стражът на Висла се намеси уверено и мазета. Последва бърза офанзива проведена от " орлите ". Топката бързо мина от десния към левия фланг, където Недялков продължи към Вандерсон в наказателното поле. Бразилецът нанесе удар, само че той още веднъж бе блокиран от бранител в бяло.

В 64-ата минута Икоко центрира отдясно в наказателното поле, Кешерю бе оставен непокрит, само че нападателя се размина с топката и не съумя да нанесе удар към вратата на Висла.

Три минути по-късно Владислав Стоянов мазета в ъглов удар рисков удар в долния ляв ъгъл на Кушвик. През второто полувреме двата тима предоставиха по-равностойна игра и Висла погледна по-смело към вратата на Лудогорец. В същото време разградчани не изневериха на стила си и опитваха да диктува темпото с многоходови офанзиви. В средата на полувремето липсваха головите положения пред една от двете порти.

В 80-ата минута Клаудиу Кешерю получи на границата на наказателното поле, само че последвалият му удар бе слаб и премина над вратата. В заключителните минути на дуела темпто на игра доста спадна и действията се развиваха най-вече в средата на терена. До края на дуела не се случи нищо забавно и Лудогорец завоюва с 2:0 в първия дуел на Павел Върба отпред на отбора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР